D1 Portaal
Laatste nieuws

Mon 04 Jun
ONR D1 winaar toernooi Zuidlaren

Op zaterdag 2 juni speelden de mannen van D1 op het toernooi van ZFC Zuidlaren de volgende weds...

S1 S2 S3 S4 A1 B1 B2 C1 C2 D1 D2 E1 E2 E3 E4 E5 F1 F2 F3 F4 F5

Krappe zege op GVAV E5

Sat 21 Oct, 11:31

Door: Michiel

E2 is terecht tevreden met het resultaat

Na een 0-0 ruststand heeft E2 door hard werken een 3-1 overwinning geboekt tegen GVAV. De hele wedstrijd golfde het spel heen en weer. Beide teams hadden een keeper tussen de palen staan die het de aanvallers erg moeilijk maakte. ONR had in de eerste helft wel een veldoverwicht, met meer kansen dan de tegenstander, maar de bal wilde er niet in.

Het ontbrak de teams niet aan inzet, zodat het eerste doelpunt wel een keer moest vallen. Onze topscoorder Duco opende de score met een mooi schot. Mede omdat te veel spelers bleven proberen met de bal aan de voet het doelgebied in te komen, kreeg GVAV ruimte voor een tegendoelpunt.

Dit veroorzaakte lichte paniek bij ONR, waardoor het spel even wat rommeliger werd. Gelukkig vonden de oranje-spelers snel de rust en de techniek weer terug en werd het doel van GVAV met goede voorzetten en schoten bestookt. Bijna alle spelers kregen een of meer kansen. Hilbert, Simon en Sjoerd schoten keer op keer nét naast of op de lat. Schoten van Rutger, Davey en Peter-Paul werden door de keeper gestopt of door een verdediger geblokt. En Sjors, Duco en Robin hadden in de kluts een paar keer pech dat de bal er maar niet in wilde. Dit leverde een paar keer counters op van de tegenstander die dankzij onze hard werkende verdediging en een goed keepende Bertrik zonder resultaat bleven.

Gelukkig was Davey wél succesvol, na eerder al een fraai schot met rechts te hebben afgegeven, scoorde hij na een assist van Sjoerd. Dit was voor GVAV het teken om extra fel aan te gaan vallen. Fysiek waren de spelers aan elkaar gewaagd. Met het nodige duwen en trekken probeerden ze elkaar de bal af te pakken, zonder dat het gemeen werd. Met een mooie streep van een bal stelde Peter-Paul de winst veilig.